Curcan umplut

de CookieMonster in Curcan, 13 Mai 2013 | 63122 vizualizari

 

De sarbatori de pe masa noastra nu lipseste nicodata curcanul, anul acesta am incercat un curcan umplut cu drob, mazare si ceapa

 

INGREDIENTE

  • 1 curcan ( cam 4 kg)
  • 200 g drob
  • 4 cepe mari
  • 2- 3 foi de dafin
  • 3-4 boabe de ienihibar
  • piper macinat
  • 1 lingura de sare
  • 500 ml apa
  • 4 linguri sos de soia
  • 1 lingura de zahar
  • 4 linguri de boia de ardei dulce
  • 2 lingura de boia de ardei picant
  • 4 catei de usturoi taiati felii
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan umplut:

1.Curcanul se spala bine, se usuca cu un prosop absorbant, se dezoseaza pieptul de curcan cu atentie sa nu rupem foarte tare piele de pe piept si se pune la marinat 24 de ore (dafin, ienihibar, sarepiper, apa, sos soia, zahar, boia dulce si picant si usturoiul).

2. Dupa ce a stat 24 de ore la marinat curcanul se umple in cavitatea cu ceapa calita impreuna cu mazarea timp de 10 minute si apoi amestecata cu drobul de miel (http://www.bucataras.ro/retete/drob-de-miel-46165.html). Coasem bine pielea de pe piept, daca s-a rupt prea tare si legam bine copanelele sa nu iasa umplutura.

3. Odata umplut curcanul se da la cuptorul preincalzit la 150 C timp de 3 - 4 ore impreuna cu marinata. In prima jumatate de ora tava se acopera ca o folie de aluminiu. Se mai stropeste din cand in cand cu sosul din tava si in ultimile 20 de minute il ungem usor cu putin ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan umplut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Curcan la cuptor